MOVEMBER! Pozivamo te da se ovaj mjesec ne briješ, a organizirali smo i malu humanitarnu akciju – Spartium prirodna kozmetika
Close

MOVEMBER! Pozivamo te da se ovaj mjesec ne briješ, a organizirali smo i malu humanitarnu akciju

MOVEMBER! Pozivamo te da se ovaj mjesec ne briješ, a organizirali smo i malu humanitarnu akciju

Da, da, nismo se ni okrenuli, a mjesec studeni već je stigao. Vrijeme je za Movember!

Spremite aparate za brijanje i britvice na mjesec dana

Jeste li već čuli za Movember? Naime, mjesec studeni mjesec je u kojem se muškarci spremaju svoje aparate za brijanje i britvicu na mjesec dana – s plemenitim ciljem. Simpatična dosjetka puštanja brkova i brade, nastala u Australiji 2003. godine, postala je globalni simbol osvješćivanja javnosti opasnosti od raka prostate i testisa, duševnih bolesti te brojnih drugih bolesti koje zahvaćaju mušku populaciju. Koliko god je mjesec listopad posvećen borbi protiv raka među ženskoj populacijom, studeni je posvećen govoru o muškom zdravlju.

Rano otkriveni rak prostate izlječiv je u čak 98 % slučajeva

Iako se odnosi i na druge bolesti, Movember ljude asocira upravo na rak prostate. Prema podacima Hrvatske lige protiv raka, upravo je taj rak najčešća smrtonosna bolest muškaraca starijih od 50 godina.

Godišnje u Hrvatskoj od ovog tipa raka oboli oko 1800 muškaraca, od kojih čak oko 800 završi smrću. Ipak, ukoliko se dijagnosticira dovoljno rano, rak prostate izlječiv je u čak 98% slučajeva. Nažalost, mnogi muškaraci preglede ove vrste nerijetko zaobilaze. Gotovo polovica nije ni upućena u činjenicu da bi muškarci stariji od 40 godina urološki pregled prostate trebali obavljati jednom godišnje. Sve te crne brojke ukazuju na veliku neupućenost, a upravo je u osvješćivanju javnosti poanta Movembra.

Od svakog prodanog Meštar Suhog ulja za lice i bradu doniramo 10 kuna

Kao ponosni vlasnici linije Meštar, namijenjene profesionalnoj njezi lica i brade muškaraca, osjećamo dužnost da o ovoj temi progovorimo i mi. Ali.. od riječi uvijek više govore djela pa smo se ovaj put odlučili udružiti sa Županijskom ligom protiv raka Split u jednoj lijepoj zajedničkoj akciji. Naime, tijekom mjeseca studenog, deset kuna od svakog prodanog Meštar Suhog ulja za lice i bradu u svim mirisnim varijantama (zeleno, plavo i crveno) odlazi kao donacija Županijskoj ligi.

Pokrenite priču…

Sigurno se pitate zašto je u akciji baš naše suho ulje! Zato što brkovi i brada koji rastu znaju peckati i iritirati osobe koje na taj osjećaj nisu navikle, a naše suho ulje pobrinut će se da koža lica i sama dlaka izgledaju njegovano i budu dubinski hidrirane.

Naravno, na samom kraju… pozivamo sve naše drage kupce da se, uzgajanjem brkova i brade, podrže Movember. A kada netko prokomentira njihov izgled – neka slobodno pokrenu razgovor o važnosti pregleda i samopregleda u borbi protiv raka prostate i testisa!

KOMENTARI