KA’ BRADA – SVE TAJNE NJEGOVANE I MODERNE BRADE – Spartium prirodna kozmetika
Close

KA’ BRADA – SVE TAJNE NJEGOVANE I MODERNE BRADE

KA’ BRADA – SVE TAJNE NJEGOVANE I MODERNE BRADE

Ka’ brada – sve tajne njegovane i moderne brade

Nositi bradu posljednjih je godina veliki trend. Međutim, svaki bradonja već zna da održavanje uredne i atraktivne brade nije lagan posao, već odabir koji zahtjeva vrijeme i strpljenje. Imati lijepu i njegovanu bradu uključuje profesionalnu njegu, a samim time ponovo su oživjele i brijačnice. Iz tog razloga odlučili smo kontaktirati našeg suradnika Sinišu Šunjića, vlasnik splitske brijačnice Ka’ brada, koji je s nama podijelio svoje najbolje savjete za njegu brade te nam otkrio niz gorućih trendova.

 

Od Velog Mista do danas

Na sam spomen splitske brijačnice, teško je nezamisliti kultne scene Smojinog Velog Mista, ali ovaj vlasnik otkrio nam je kako su se, od tog vremena do danas, ipak promijenile neke stvari.  – Srž je ostala ista, ali poimanje brijačnice kao koncepta se promijenilo. Brijačnice su muški kutak bile i ostale, ali ljudi su u njih nekada dolazili iz iskonske potrebe. Danas, mimo te potrebe za održavanjem brade, u bijačnice dolaze po tretmane brijanja vrućim ručnicima ili, pak, masaže lica. Naravno, korištenje vrhunskih proizvoda obavezna je stavka. – kaže Siniša koji je vintage izgled svoje brijačnice zadržao pa u prostoru ima predmete stare više od 50 godina.

Opuštajuća atmosfera i prirodni sastojci kao temelj dobre usluge

– Želimo pružiti opustajuću atmosferu u kojoj se čovjek može relaksirati, popiti kavu, pivo. Ipak, vrhunska usluga na prvom je mjestu. Treba opravdati povjerenje. Velika je stvar kada čovjek želi promijeniti bricu i trudim se ostaviti dobar prvi dojam. – priča Siniša u čijoj se ponudi danas nalazi šišanje, kompletno uređivanje brade, masaža lica, tretmani brijanja sa vrućim ručnicima…

– Tretman obično traje nešto kraće od pola sata, a kroz njega koristimo raznorazna ulja i kreme prije brijanja. Nakon toga koristimo raznorazna ulja za njegu i oblikovanje brade kao i losion poslije brijanja na prirodnoj bazi i bez alkohola. – kaže Siniša koji u svom poslu preferira koristiti provjerene proizvode beskompromisne kvalitete.

Temelji dobrog izgleda brade

Ovog smo barbera, naravno, pitali što je po njemu ključno za dobar izgled brade.

– I sam sam bradonja pa mogu reći da je redovitost u održavanju ključna. – ističe Siniša koji kaže da mu klijenti na šišanje i uređivanje brade svraćaju u rasponima između 7 i 20 dana. Vlasnici kraće brade na šišanje dolaze brže, a vlasnici ju obično šišaju jednom mjesečno.

– Šišanje brade u kućnim uvjetima nikako ne preporučam. Osim, dakako, u slučaju nove karantene jer tada nema izbora. – šali se Siniša koji smatra da skraćivanje delikatnih dlaka brade ipak treba prepustiti stručnjacima.

– Osim redovitosti, naravno, ključna je i higijena u kućnim uvjetima. Osobno, bradu perem svaki dan. To mi je naprosto dio rutine i preporučam to svim svojim klijentima. To je potreban kvalitetan sapun za pranje i mnogo strpljenja pri dobrom utrljavanju. Evo, mi imamo sreće da imamo jednu tvrtku s profesionalnim proizvodima doslovno ‘’iza kantuna’’, u susjedstvu. Mimo svih proizvoda, Spartium nudi i MEŠTAR Pivski sapun za bradu koji je originalan proizvod, a ja mogu posvjedočiti da je dobar i dugotrajan.  – kaže Siniša. Ipak, samo pranje brade nipošto nije dovoljno. Koža ispod brade, ali i sama dlaka, zahtjevaju potpunu njegu.

Kožu ispod brade ne smije se zapustiti. Ona je sklona iritacijama, osjetljivosti. Uvijek preporučujem korištenje kvalitetnog ulja provjerenog sastava. Važno je da u sastavu nema dodatne iritanse ni ništa što bi dodatno isušilo i izmorilo kožu. Za kraće brade definitivo preporučam ulja, a za duže brade gušće balzame. – ističe Siniša koji je važnost njege kože lica ispod brade naglasio višestruko.

Duže ili kraće brade – što je trend?

Na upit o splitskim bradonjama i njihovom praćenju trendova, Siniša nam kaže kako su redovne mušterije, ali jako dobro znaju što žele. – Prije par godina, kada su brade opet postale hit, moderne su bile duže brade, manje pravilnih i više razbarušenih oblika. Ipak, u posljednjoj godini uočavam sve veći broj muškaraca koji žele kraće brade. To su uredne brade, izraženih linija i naglašenijih kontura koje zahtjevaju češće oblikovanje i pomnu njegu, ali fantastično izgledaju. Ipak, generalnog pravila nema. Kao i kod frizura, sve je stvar ukusa. Primjerice, ja trenutno ipak puštam dužu bradu. – zaključuje ovaj poznavatelj brada koji kao vodeći trend ipak ističe personaliziran pristup i konzultacije na kojima klijent i barber zajedno zaključuju što je optimalan odabir za lice klijenta.

 

 

KOMENTARI